Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Κάνω τις αμαρτίες μου να 'χω να μετανιώνω!!!

Αν πριν το blog είχε αραχνιάσει...τώρα μούχλιασε άρχισε να καταρρέει και αν ήταν σπίτι θα ήταν στοιχειωμένο! Περιέργως έχω όρεξη να γράψω μόνο όταν η διάθεσή μου είναι πολύ καλή! Ναι, το blog μου όπως και η κουζίνα μου είναι ο ψυχίατρός μου!
Η διάθεση είχε φτάσει στο ναδίρ και η αυτοπεποίθηση στο -5. Αλλά η ζωή κάνει κύκλους όπως στροβιλίζονται τα αστέρια στην έναστρη νύχτα του
Van Gogh.To καλύτερο δώρο είναι όταν ξεπλένεσαι ,από τη λάσπη του βάλτου όπου βουλιάζεις, με την πολύχρωμη βροχή των φίλων που σε αγαπούν, είναι δίπλα σου και αθόρυβα και μαγικά έρχονται και σε λούζουν σε ξυπνούν και σου φωτίζουν χαρούμενους δρόμους.
Το πρώτο βήμα έγινε με μια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη(αααχ!).Πόσο μαγική είναι αυτή η πόλη;;; Οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί γλυκύτατοι πρόσχαροι(εκτός από τους ταξιτζήδες!) και πάνω απ' όλα...μερακλήδες!!! Δεν μπήκαμε σε ένα καφέ, μπαρ ή εστιατόριο που να μην είχε στυλ, άποψη εξαιρετική αισθητική, υπέροχες γεύσεις και αρώματα. Δε με νοιάζει αν κάνω διαφήμιση...αλλά εγώ θα αναφέρω ένα προς ένα τα μαγαζιά που επισκέφθηκα (Το καλό πρέπει να λέγεται).
Έχουμε και λέμε:

Σταθμός 1ος- Ξενοδοχείο Electra Palace. Ακριβούτσικο αλλά αν τα χαλαλίζεις ο ιδανικός τόπος διαμονής ειδικά την περίοδο του Φεστιβάλ κινηματογράφου, αφού το "Ολύμπιον" είναι ακριβώς απέναντι. Επιπλέον είναι τόσο down town (Πλατεία Αριστοτέλους) που μπορείς να κινηθείς χωρίς αυτοκίνητο και συνεπώς να ζήσεις να περπατήσεις και να "μυρίσεις" την πόλη.
Σταθμός 2ος- Εστιατόριο Ζύθος (Πίσω από τον Λευκό Πύργο) Εξαιρετικό φαγητό με μενού που δεν περιορίζεται στα τυπικά πιάτα μπυραρίας και με πλούσια κάβα κρασιών
as well.Μην παραλείψετε να παραγγείλετε μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά και τα απερίγραπτα linguini με πράσο και κιμά (ένας εκπληκτικός συνδυασμός με μυρωδιές που ξυπνούν αναμνήσεις και εκ μοντερνίζει με απόλυτο σεβασμό, τον κιμά της μαμάς μας με την πρασόπιτα της γιαγιάς!)
Σταθμός 3ος-Καφέ Θερμαϊκός (Πάνω στην παραλία) όμορφος ζεστός χώρος με μεγάλη ποικιλία σε ροφήματα...το κακό είναι ότι μπορεί να σας σερβίρουν άλλα αντί άλλων και να καταλήξετε όλη η παρέα να έχει δοκιμάσει όλη την παραγγελία!!
Σταθμός 40ς- Φλου (Νικηφόρου Φωκά 9 , επίσης πίσω από τον Λευκό Πύργο)
Bar σταθερή αξία. Δεν είναι καν σταθμός, ή μάλλον είναι ο τερματικός σταθμός κάθε βραδιάς στη Θεσσαλονίκη. Τα λόγια είναι περιττά. Τέλεια μουσική, υπέροχα πλάσματα, τρέλα,τρέλα τρέλα...
Σταθμός 5ος-Εστιατόριο Παπαρούνα... Πολυβραβευμένο γνωστό σε όλους τους gourmeδιάριδες. Είναι γεγονός πως η ποιότητα έχει ελαφρώς πέσει...αλλά και πάλι η Παπαρούνα είναι άξιος αντίπαλος πολλών νέων εστιατορίων της πόλης. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε το τηγανητό brie με μαρμελάδα μύρτιλο και το "δεν έχω λόγια να το περιγράψω" παγωτό Αρμενοβίλ (απλά προσκυνάμε)
Σταθμός 6ος-Νέα φοβερή ανακάλυψη...
SPITIMOU! Καφέ-Bar στη Λέοντος Σοφού 26.Ένα παλιό σπίτι σε μια παλιά πολυκατοικία μετατρέπεται σε έναν φιλόξενο χώρο που συνδυάζει το retro με το new wave.Πολύχρωμο, άνετο (οι καναπέδες που είναι όλοι διαφορετικοί και πας στοίχημα ότι τους έχουν κλέψει από τη γιαγιά σου ή έστω, από το παλιό σου σπίτι διαμορφώνουν μικρά σαλόνια) και επιπλέον υπάρχει ένα ακόμη σαλόνι γεμάτο βινύλια όπου μπορείς να κάτσεις και να τα ακούσεις για όση ώρα θες!
Σταθμός 7ος- Κι άλλη νέα ανακάλυψη...(ήχος από τύμπανα) Τα γράδα (Καλαποθάκη 16). Υπέροχος ζεστός χώρος με κυρίαρχη την παρουσία του ξύλου, εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα και ανεξάντλητη ενημερωμένη κάβα! Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κρεμώδες γαργαλιστικό ριζότο μανιταριών, το χοιρινό με τα δαμάσκηνα ( ο συνοδευτικός πουρές μας φάνηκε προκάτ, αλλά τους το συγχωρούμε) και το πικάντικο κοτόπουλο με πράσινο κάρυ.
Σταθμός 8ος-Το Μικρό Διατηρητέο.
Το βρήκαμε άκρως ανανεωμένο σε σχέση με πέρσι. Πολύβουο ( με την καλή έννοια) με μικρές διακοσμητικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, ωραία διάφανα σερβίτσια και πολύ καλός καφές.
Σταθμός 9ος- Pasta Flora Darling!!!!! (Αν είσαι τυχερός και βρεις να κάτσεις) Εδώ οτιδήποτε συναντήσεις είναι κλεμμένο από το σπίτι γιαγιάς και κόβεις το κεφάλι σου ότι "σε εκείνο το πιατάκι μου έβαζε η γιαγιά το αβγό μου " "σε αυτή τη ζαχαριέρα φύλαγε ο παππούς μου το αλάτι!" "Αυτά τα κεντημένα ποταμάκια, αλογάκια και ότι άλλο υπάρχει σε υποκοριστικό στη φύση τα είχε η γιαγιά μου κορνιζαρισμένα στο σαλόνι". Όχι το μαγαζί δεν είναι καθόλου μίζερο, αντιθέτως έχει χιούμορ ,χρώμα και πολλές πινελιές (ή μήπως καλύτερα μουντζούρες;) από την παιδική μας ηλικία. Επίσης διαθέτει ωραίο καφέ, μπισκότα από τον cookie man και παίζει και πολύ καλή μουσική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το αργότερο μέχρι τον επόμενο Νοέμβρη θα ξαναπάμε... έχουμε μαζευτεί πολλοί Αθηναίοι junkies με τη Θεσσαλονίκη!



ΥΓ1: Το post ξεκίνησα να το συντάσσω το Νοέμβριο του 2008 και αξιώθηκα να το τελειώσω σήμερα...04/01/09 !!


ΥΓ2: Αν περιμένατε συνταγές...δε θα σας απογοητεύσω, έχω αρκετές, αλλά επειδή μαγείρεψα τόσο πολύ στις γιορτές κάνω ένα break. Στο επόμενο post ελπίζω να έχω αρκετές.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι???
Ακόμα τις περιμένουμε τις συνταγές... :(